Държавната агенция за закрила на детето отбеляза 1 юни със събития в различни градове на страната

Държавната агенция за закрила на детето отбеляза 1 юни със събития в различни градове на страната

01.06.2024г.

С много танци, игри и подаръци се забавляваха децата в парк-комплекс „Камбаните“ на празник, организиран съвместно от Държавната агенция за закрила на детето, УНИЦЕФ България, Посолството на Федерална република Германия и Посолството на Монголия под надслов „Всички деца играят заедно“. Гости на тържеството бяха деца от 81. СУ „Виктор Юго”, от социални услуги, от териториални поделения на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет, както и представители на дипломатическия корпус у нас с децата си.
За истински празничното настроение допринесоха учениците от 140. СУ "Иван Богоров", които дадоха старт на събитието с български народни танци. Духовият оркестър към Първа английска езикова гимназия продължи програмата с изпълнението на световни хитове. Вокална детска формация „Бон-Бон“ също зарадваха гостите с песните си. С много радост децата посрещнаха и представянето на мажоретния състав на Първа английска езикова гимназия. За доброто настроение на гостите се погрижи и детския хор при Италианския лицей. Със свое изпълнение зарадва гостите и водещата на празника Поли Генова.
Всички усилия си струват, ако те ще доведат до една детска усмивка повече, до още едно щастливо дете. Това трябва да е водещо в действията на всички възрастни, защото от нас зависи да подкрепяме и защитаваме децата. На днешния празник искам да кажа на децата, че те са най-важната част от света. Те са много по-добрата версия на възрастните. Подкрепени в точния момент и насърчени да вложат енергията в полезни неща, децата могат да създават чудеса. Необходимо е само да намерим правилния път към тях, да се научим да ги чуваме истински и най-вече да бъдем примера, който искаме да виждаме и в техните действия“, заяви д-р Теодора Иванова, председател на ДАЗД.
Държавната агенция за закрила на детето зарадва децата за празника им и в градовете Бургас, Варна, Враца, Пловдив и Русе. Експертите на Агенцията организираха и се включиха в различни събития, свързани с 1 юни. Във Враца награди от ДАЗД получиха деца, постигнали високи успехи в образованието и в областта на спорта и изкуството. С подаръци и игри в Русе представителите на Агенцията отбелязаха детския празник в Центъра за специална образователна подкрепа в града.