Обръщение на председателя на ДАЗД д-р Теодора Иванова по повод 15 септември

Обръщение на председателя на ДАЗД д-р Теодора Иванова по повод 15 септември

15.09.2023г.

Мили ученици,
Уважаема училищна общност,
Уважаеми родители,

Първият учебен ден винаги е много специален – за децата, които за първи път ще прекрачат училищния праг; за по-големите ученици, които се връщат в класните стаи за още знания и с нетърпение чакат срещата с приятелите си; за родителите, които с трепет изпращат децата си по пътя на знанието и успеха; за учителите, които отново ще са до децата в най-ценните и важните моменти за тях.
Скъпи деца, обичайте училището, уважавайте учителите си, бъдете добри по между си, попивайте нови знания, защото това е сигурния път към успешно Ви развитие.
Училището е мястото, където ще срещнете най-верните приятели, където ще откриете талантите и интересите си и неусетно ще се превърнете в прекрасни млади хора. Осмелете се да бъдете творци на собствения си живот - влагайте енергията си в спорт, изкуство, танцувайте! И бъдете сигурни, че ще получите подкрепа за всяко Ваше начинание.
Радвайте се пълноценно на ученическите си години, защото те са най-хубавите, най-безгрижните, най-ценните. Затова бъдете не само отлични ученици, но и добри с останалите. Вярвам, че заедно ще превърнете училището в място, в което всяко дете да се чувства сигурно, спокойно и което ще чака с нетърпение следващия учебен ден.
Доверявайте се повече на близките си, търсете подкрепата на възрастните около Вас и не забравяйте, че ние също сме били ученици. Знаем тревогите Ви, стремежите Ви, затова позволете ни да бъдем част от живота Ви.
Скъпи учители, желая Ви една много успешна и спокойна училищна година. Благодаря Ви за грижите и всеотдайната работа за нашите деца.
Скъпи родители, желая Ви много моменти на гордост и радост от постиженията на децата Ви. И нека и днес на първия учебен си припомним, че най-важното за децата ни е да ги разбираме, подкрепяме и обичаме, както и да ги възпитаваме с примера, който им показваме.
Нека бъдем толерантни, човечни, загрижени, както за близките ни, така и за всеки непознат.
На добър час!